Jdi na obsah Jdi na menu

Rozhovor s Makinou - dlouholetou oporou

14. 8. 2012

Rozhovor s Markétou Bízovou alias Makinou, hráčkou, která stála na počátku mutěnského ženského týmu a stále je její důležitou součástí…

 

 

do-clanku.jpg

 

 

Takže, Maki, můžeš nám prozradit, jak dlouho již hraješ fotbal?
Myslím si, že je to nějakých 8-9 let, nejsem si přesně jistá.

 

A kdo tě k fotbalu vůbec přivedl?

Byl to taťka. Jednou jsme spolu dělali nějakou práci ve vinohradě a řekl mi, že slyšel, že se zakládá dívčí mužstvo, jestli to nechci zkusit. Už od malička jsem byla jen mezi klukama a běhala za míčem. Ale závodně ho hraji 8-9let, jak jsem říkala.

 

Tak můžeme být rádi, že tě taťka k tomu přivedl. Jinak jak vznikla přezdívka Makina? Je pouze fotbalová, či ti tak říkají i ostatní?

Já jsem taky velmi ráda, že mi to tenkrát taťka řekl. Poznala jsem perfektní lidi a jsme výborná parta, bez které si nedovedu svůj život představit. Makina ? Víš, že ani nevím. Mám takový pocit, že mi tak začala říkat už Dejna Matějková, ale to je už hodně dávno. Teď se začíná chytat Mako, http://static.ak.fbcdn.net/images/blank.gifto vymyslela zase Radana Menyhartová http://static.ak.fbcdn.net/images/blank.gif:) 

 

 

A co tvůj post obrany? Jsi spokojená nebo by tě lákalo vyzkoušet něco nového?

Na pozici stopera jsem byla ráda, ale vždycky jen při zápasech, kdy se vyhrávalo. Jakmile se totiž prohraje, automaticky se poukazuje na obranu, že je ona ta špatná, kvůli které se prohrálo. Asi od poloviny jarní sezóny jsem dostala šanci hrát ve středu zálohy a můžu říct, že tato pozice se mi líbí víc. Mám možnost pomoc holkám jak v zadu, tak i vepředu, a vstřelit i třeba nějakou tu branku.

 

Je i nějaký další sport, kterému se ve volném čase ráda věnuješ?http://static.ak.fbcdn.net/images/blank.gif

Dost času věnuju plavání, jsem vodní živel - baví mě potápění, vytrvalostní plavání a celkově všechno, co se vody týče. Ale taky si ráda zahraju tenis, v zimě hokej a další sporty.

 

To je skvělé a co rodina? Chodí ti fandit, popřípadě jestli máš i nějakého nejvěrnějšího fanouška?

Dost často se na mě chodil dívat děda, ten bohužel teď nemůže, postihla ho mrtvice a je odkázán prozatím na lůžko,ale doufám, že se na mě ještě dojde někdy podívat. Občas se taky přijde podívat brácha, taťka a přítel, ale já jsem vždycky ráda, když tam nikdo není.

 

Tak přítel, o tom nám více pověz, jelikož bychom moc rádi věděli, kdy do toho ,,praštíte".http://static.ak.fbcdn.net/images/blank.gif

Nevím, co chcete slyšet? (smích)

 

No přeci, kdy bude pořádná akce - svíca?

Jooo, tak na to se ptáte té nesprávné osoby. Mám ještě rok školy před sebou, státnice a pak se uvidí, http://static.ak.fbcdn.net/images/blank.gifneboj v čas se to dozvíte J

 

Když jsme u té školy? Dá se fotbal stíhat i se studiem na vysoké škole?

Určitě dá, jen se musí člověk snažit. Já každý den dojíždím a ono cesta z Brna netrvá 10minut. Každý den procestuju 4h a to není krátká doba. Ale stíhat se to určitě dá, když člověk chce J

 

A jsme u poslední otázky, vzpomeneš si na svůj nejlepší a nejhorší zážitek, který souvisí právě s fotbalem?

Nejhorší zážitek byl z loňské sezóny, když jsme prohráli 9.0. To byla naprostá katastrofa a měla jsem chuť, pověsit kopačky na hřebík.

Nejlepší byl taky z minulé sezóny, když jsme porazili Hovorany za stavu, kdy to už nikdo nečekal. Při tomto zápase jsem měla asistenci u gólu, který signalizoval naše vedení, a taky jsem dostala svou první žlutou kartu. 

Díky moc, přeji hodně úspěchů ve škole a také pevné zdraví :)

Díky.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář