Jdi na obsah Jdi na menu

Rozhovor s pracující hráčkou Jitkou Blažkovou

23. 8. 2008

Milí návštěvníci, zastihla jsem svou spoluhráčku v práci, leč měla volnou chvilku, tak mně dovolila se jí zeptat na pár otázek. Jituš Blažková…

 

 

Obrazek


 

 

Ahoj

Ahoj

 

Vzpomeneš si ještě kdy tě začal fotbal poprvé zajímat?

(Jak to všechno začalo….)

 

Tak to určitě ano, jsem šílenec veliký a od mala jsem lítala za balónem,spíš jsem zavazela v bráně (smích).

Hrávala jsem s klukama na hřišti. Moc mě to bavilo, byl to dobrý požitek, je dokopat (výbuch smíchu).

Ale věnovat jsem se to mu začala pořádně až v 21letech, potřebovala jsem se odreagovat a toto bylo to pravé.

 

Co říkáš na ženskou kopanou vůbec...

 

Ženská kopaná je pro někoho nepochopitelná záležitost, třeba chlapi si myslí že jsme zralé jen kvedlat vařečkou v hrnci, natož hrát fotbal. Je to úžasné, když se i ty malé holky postaví chlapům a dokáží jim konkurovat, nehledě na to, že se umí i občas lepší trefit do míče (upřímný pohled). Ženská je stvořená na víc věcí a sport má taky v genech a dokáže se pěkně porvat o vítězství.

 

Jak se cítíš v kolektivu a co si o něm myslíš?

 

Náš kolektiv není špatný, popravdě dřív to bylo hrozné. Některým holkám se podařilo druhým fotbal natolik znechutit, že raději odešly. Co se mě týká, tak už nás znám natolik dobře, že vím, co si ke komu můžu dovolit a holky taky ví, co a jak brát. Nové děvčata, co sleduji, mají občas problém zapadnout a mělo by se jim to co nejvíc ulehčit. Ale jinak kolektiv jsme v poslední době hodně dobrý. Když si někdo s někým nerozumí, tak se to většinou vyřeší. Já například mám delší dobu problém s jednou spoluhráčkou a není to tajné, ale navzájem se tolerujeme a víme o sobě. Prostě máme jiný názor na svět a já to beru. Ale jsem ráda, že můžu holky brát i jako kamarádky, nejen nějaké spoluhráčky.

 

Jsi ráda, že jsme zvolily Romču kapitánkou??

 

Ale jo nijak mě to nevadí, Romana je správný tip holky a není nijak konfliktní. Udělá si pořádek a umí se ozvat. Holky ji dokonce poslechnou a nijak neremcají, je to dříč a patří ji ta páska.

 

Jak to vidíš v nové sezóně?

 

No celkem dobře, když vidím holky, jak na sobě zapracovaly a jak ten fotbal žerou čím dál víc, tak velice dobře. Hovarankám natrhnem sandálky a máme velkou šanci že budeme na výsluní. Juniorky taky makají, tak bude posila z lavičky a my můžeme v klidu odpočívat. Některé týmy se nechaly pokořit od slaboučkých Bukovan,což akorát dokazuje, že mají větší sebevědomí, ale ne že se zlepšují.

je to dobré, žádný soupeř se nemá podcenit, ani ten nejslabší.

 

Co říkáš na trenéra?

 

Je to zatím ten nejlepší co máme. Za tu dobu, co čutám, tak sem jich poznala hodně a hrozně si cením toho, že holky ho poslechnou a to všechny. Dřív to tak nebylo, pořád se remcalo, nadávalo a on nás dá do latě, aniž by musel lítat s tlampačem. Jde vidět, že tomu rozumí a díky jeho vedení jsme se dostali tam kde jsme.Co mě strašně těší, že nám ho holky z jiných týmů závidí. Je super při fotbale, povzbuzuje a podrží nás a když si zasloužíme pár po šlapkách tak nás dá do latě.

Je to super kouč.

 

Děkuji

 

Nemáš zač

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář